Overige informatie

Docenten

Muziekvereniging Unisson werkt met geschoolde docenten van Kaliber Kunstenschool. De slagwerklessen worden gegeven door onze slagwerkinstructeur.

Instrument

Leerlingen die les krijgen via Muziekvereniging Unisson bij de muziekschool of bij de slagwerkinstructeur krijgen een instrument van Unisson in bruikleen (voor slagwerk betreft dit een drumpad). De muziekvereniging draagt zorg voor het onderhoud van het instrument. De leerling dient als een goed huisvader voor het instrument te zorgen. Wanneer er problemen zijn met het instrument kan de leerling zich richten tot de instrumentenbeheerder. Voor een muziekstandaard en lesmateriaal dient de leerling zelf te zorgen. Dit omdat er allerlei verschillende methodes worden verbruikt.

Uittredens

De harmonie is onderdeel van het dorp en verzorgt gedurende het jaar diverse uittredens in het dorp. Van elk lid van het harmonieorkest en de drumband wordt verwacht dat hij/zij hieraan mee doe. Bij de uittredens wordt de dresscode aangegeven en het lid zorgt voor de uitvoering  hiervan. Vaak is de dresscode zwarte broek, zwarte sokken en schoenen en een wit overhemd.