Harmonieorkest

Het orkest bestaat op dit moment uit ongeveer 25 leden en staat onder leiding van dirigent Folkert Buis. Muzikaliteit staat bij onze vereniging op één en wij proberen het beste uit onszelf te halen. Daarnaast is er natuurlijk veel ruimte voor gezelligheid. Onze bezetting is een klassieke harmoniebezetting. Dit betekent houten blaasinstrumenten, koperblaasinstrumenten en slagwerk. Unisson speelt een divers repertoire van klassiek tot rock, maar ook pop, jazz, Nederlandstalig, film- en musicalmuziek. Daarnaast wordt aandacht besteed aan marsmuziek die veelal gespeeld worden tijdens de marsoptredens en serenades in samenwerking met de drumband.

Door het jaar heen worden verschillende concerten gegeven. Jaarlijks is er een voorjaars- en een najaarsconcert in Boekelo. Ook verzorgen wij zomeravondconcerten met lichte muziek in de buitenlucht. We geven concerten voor ouderen in Boekelo en verlenen onze medewerking aan concerten van andere orkesten in de omgeving. 

Orkest binnen spelend

Hoe kom je bij het harmonieorkest?

Allereerst is het belangrijk om een instrument te kiezen dat je leuk lijkt. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden. Wij helpen je graag met het maken van je keuze. Kijk voor meer informatie over instrumentkeuze, lessen en doorstroming naar het harmonieorkest bij muziekopleiding. Ben je benieuwd naar hoe een repetitie van het orkest in zijn werk gaat? Het is mogelijk om één of meerdere repetities bij te wonen. Het orkest repeteert op donderdag van 19:30 uur tot 21.30 uur in onze repetitieruimte in De Zweede aan de Boekelosestraat 275 te Boekelo. Kom gerust langs of neem contact op!