Instructeur

Folkert BuisFolkert Buis 1

Folkert Buis is geboren in Leeuwarden en studeerde klassiek slagwerk en lichte muziek vibrafoon aan de Hogeschool Enschede. Folkert kreeg zijn eerste oefenpadje in oktober 1983. Hij heeft als slagwerker altijd in twee werelden gespeeld. Enerzijds in de pop/rock en jazzwereld als drummer en vibrafonist, anderzijds als klassiek slagwerker in orkesten en ensembles. Tegenwoordig speelt Folkert ook gitaar en maakt hij gebruik van elektronica, onder andere de Theremin. Hij is als drummer verbonden aan de band "Publiek Geheim" en de Pepernoten Pietenband. Verder is Folkert Buis actief in de Euregio met collega-slagwerker Gerson Stiening uit Osnabrück.

Hij verzorgt als drummer, bassist of gitarist gastoptredens in allerlei gelegenheidsbands en speelt slagwerk in diverse orkesten. Ook is Folkert actief als performer in eigen producties.

Folkert Buis is onder andere docent slagwerk aan de muziekschool te Hengelo. Naast zijn actieve leven als musicus is hij ook componist. Voor meer informatie over Folkert kijkt u op zijn website!

Vanaf 1 juni 2013 is Folkert gestart als onze nieuwe instructeur. Na de zomervakantie zal hij ook de drum- en slagwerklessen gaan verzorgen in Boekelo.