Blokfluitles

Op dit moment kunnen kinderen van groep 3, 4 en 5 starten met muzikaal onderwijs in de vorm van de cursus Basisblokfluit. Deze cursus start jaarlijks na de zomervakantie bij een minimum van 4 aanmeldingen (bij voldoende aanmelding in overleg gedurende het schooljaar). De lesvorm bestaat uit twee cursusjaren, waarbij wekelijkse lessen worden gegeven van 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de groepsgrootte. Deze cursus is ideaal voor kinderen die zin hebben in muziek maken, maar nog niet weten welk instrument bij ze past. Of wanneer ze nog te jong zijn en fysiek nog niet voldoende ontwikkeld (met name qua grootte van de handen en stand van de mond). Na het eerste lesjaar kan het kind kiezen voor het tweede lesjaar of overstappen naar een ander (blaas-)instrument.

blokfluitDe blokfluitles wordt gegeven in groepjes, als het even kan met vriendjes en vriendinnetjes van school. Ze leren blokfluit spelen, noten lezen en allerlei dingen die met muziek te maken hebben. Als ze een beetje goed hun best doen, kunnen ze al snel meespelen op het Sinterklaasfeest of op school eens laten horen wat ze al kunnen met de blokfluit! Van de blokfluitleerlingen wordt verwacht dat ze aanwezig zijn bij gezamenlijke concerten met het leerlingenorkest. De cursus wordt gegeven in onze repetitieruimte in De Zweede aan de Boekelosestraat 275 te Boekelo.

Na deze cursus kan les genomen worden op een instrument naar keuze (in overleg na het eerste lesjaar). Gezien het feit dat de bezetting van een harmonieorkest in bepaalde proporties moet worden ingevuld is de keuze van het instrument altijd in overleg met het bestuur van de harmonie. Voor sommige instrumenten kan er een wachtlijst zijn.