Kosten

Contributie

Muziekvereniging Unisson kent de volgende lidmaatschappen met bijbehorende contributie:

Jeugd t/m 17 jaar €6,75 per maand
Volwassenen v.a. 18 jaar        €13,50 per maand
Steunend lid €42,- per jaar

Om leden uit hetzelfde gezin tegemoet te komen is er de volgende kortingsregeling:
Elk 2e volgende lid uit hetzelfde gezin, met hetzelfde woonadres, dat geen eigen inkomsten heeft, krijgt 50% korting op de contributie.

 

Leskosten

Lesgeld (naast contributie) seizoen 2016-2017

Blokfluitles Gratis (vanaf groep 4)  
     
Pakket 1 voor lessen diploma A en B Individueel les  
Tot 21 jaar 20 minuten €280,-
21+ 20 minuten €507,-
     
Pakket 2 voor lessen diploma A, B, C en D Individueel les  
Tot 21 jaar  30 minuten €352,80
21+ 30 minuten €544,-

Het lesgeld voor de muziekschool is een totaalprijs: U krijgt 20 of 30 minuten per week les van een docent van Kaliber Kunstenschool. Daarnaast stroomt u na ongeveer een halfjaar het leerlingenorkest in. Na het behalen van het A-examen zal u naast het leerlingenorkest instromen in het orkest (vrijdagavond 20.00 - 22.00 uur). Voor de drumband geldt dat de instructeur bepaald wanneer u doorstroomt naar de drumband (woensdag avond 20.00 - 21.30 uur). Tevens krijgt u voor de examens theorieles en een theorieboek en is het examengeld voor de theorie- en praktijkexamens inclusief. De vereniging betaalt het lesgeld aan Kaliber Kunstenschool en berekent dit aan u door. Doordat u lid bent bij onze muziekvereniging maakt u gebruikt van het gunstige HaFaBra-tarief, welke door de gemeente Enschede wordt gesubsidieerd. Wij hechten als vereniging veel waarde aan kwalitatief hoogstaand muziekonderwijs. Daarom neemt de vereniging voor zijn leerlingen tot 21 jaar 20% korting van het lesgeld opzich. Deze korting is reeds in bovenstaande tarieven verwerkt.

Kiest u voor het slagwerk, dan begint u met les van Folkert Buis. Hij leidt u op tot tamboer en/of slagwerker. Voor de slagwerklessen gelden dezelfde voorwaarden. De lessen worden gegeven in Boekelo.

Afmeldingen van leerlingen geschiedt in principe per begin van het schooljaar en halverwege het schooljaar. Voor aanmeldingen geldt dat dit het gehele jaar door mogelijk is.

Wat krijgt de leerling hiervoor?

  • Een Hafabra lesgeld tarief. Dit ligt zeker 50% lager dan het privé tarief voor les bij de muziekschool.
  • Bij voldoende aanmeldingen voor een instrument, les in Boekelo. Op dit moment geldt dit voor: saxofoon, dwarsfluit, klarinet, trompet en hoorn.
  • U krijgt een in bruikleen gesteld muziekinstrument en uniform.
  • Wij zorgen voor onderhoud en verzekering van het instrument en uniform.
  • U wordt lid van de Landelijke Muziekorganisaties (K.N.M.O.) de contributie komt voor onze rekening.