Slagwerkgroep in Wilminktheater

Slagwerkgroep treedt op in Wilminktheater in voorstelling N.E.W.S.

a45aee01020f9b0d006f5a5a03fb3c0b0039aaa4010701c3e402e00180

Op dinsdag 3 oktober om 20.00u speelt de voorstelling N.E.W.S. in het Wilminktheater. Bijzonder is dat in elke plaats een lokale slagwerkgroep wordt geselecteerd om deel te nemen aan de voorstelling. We zijn trots dat onze slagwerkgroep voor de voorstelling in Enschede is geselecteerd!

N.E.W.S. brengt percussie uit de hele wereld samen. De afkorting staat voor de vier windrichtingen North, East, West en South. Het slagwerk uit het noorden wordt ingevuld door Jeroen de Rijk, bij het oosten ligt de focus op Japan, vertegenwoordigd door Gen Hidaka van de wereldberoemde percussiegroep Yamato. Voor de ritmes uit Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zorgen respectievelijk Carlo Hoop en Simone Sou. Een slagwerkcompositie van de hand van initiatiefnemer De Rijk zal telkens een van de vier slagwerkvormen uitlichten, daarbij ondersteund door sfeervolle filmbeelden van het betreffende gebied en fraaie animaties.

Eén slagwerkcompositie, geschreven door Jeroen de Rijk, zal telkens één van de vier slagwerkvormen uitlichten, daarbij ondersteund door filmbeelden die betrekking hebben op het betreffende gebied en slagwerker. Naast de filmbeelden wordt gebruik gemaakt van animaties die bijna een even grote rol spelen als de slagwerkers zelf.

Koop snel uw kaarten bij het Wilminktheater!

Kijk voor meer informatie op de website of Facebook.

KLUS luidt de zomer in!

Buitenconcert op zondag 9 juli 2017 bij de Buren in Boekelo.

Poster Klus170709

KLUS is een samenwerkingsverband tussen de volgende drie verenigingen: KL= Koninklijke (Enschedese) Leo Harmonie, U = Muziekvereniging Unisson Boekelo en S = Muziekcorps der voormalige Schutterij. Dit samengestelde orkest verzorgt op zondagmiddag 9 juli vanaf 14.30 uur een zeer gevarieerd zomerconcert bij de Buren in Boekelo. Naast het optreden van het orkest verzorgen ook de percussie- slagwerkgroepen een spetterend optreden.

Proef de zomer met herkenbare nummers en een gevarieerd repertoire zoals: Can’t take my eys off you van Grewe-Gudio, een liefdesliedje vertolkt door de popband boys town gang of laat u meevoeren door de mooie Afrikaanse klanken van El Bimbo van Naohiro Iwai, de Mars Arnhem herinnert aan de geallieerde opmars in 1944 en Happy Together staan ook op het programma.

Zo maar enkele werken. Maar er staat meer geprogrammeerd! Laat u verassen.

De toegang is gratis.

Datum: zondag 9 juli om 14.30 uur.

Locatie: Café de Buren, Beckumerstraat 2, 7548 BG Enschede/ Boekelo

De Zweede verenigt

Zondag 18 juni is het zo ver, voor de eerste keer, De Zweede Verenigt. Maar wat is “De Zweede Verenigt” nu eigenlijk en wat is er allemaal te doen?
De Zweede is de plek waar de drie eenheid Sport, Cultuur en Samenleving zich verenigen in Boekelo. Echter was De Zweede op zoek naar één dag waar deze drie ook letterlijk samenkomen, zodat op deze dag ook heel Boekelo, Usselo en omgeving verenigt.

Allemaal leuk en aardig, maar wat is er allemaal te doen?
- Verenigingen als BSC Unisson, Gymnastiek vereniging Unisson, Boekelopers, Inspiration, Boekelose Tennis Club, Muziekvereniging Unisson en anderen zullen met standjes aanwezig zijn zodat de aanwezigen extra informatie kunnen krijgen over deze verenigingen.
- De sterrenslag van De Zweede, welk team zal zich het komende jaar Sterrenslag kampioen van De Zweede mogen noemen? Teams van ± 6 personen (vanaf 14 jaar en ouder), zullen een divers parcours moeten afleggen, met fysieke en mentale uitdagingen.
- Verloting luchtballonvaart, voor velen is het een droom om een keer met de luchtballon mee te mogen. En wat is er nu mooier dan opstijgen vanaf de Zweede en Boekelo van grote hoogte te mogen aanschouwen. Zondag 18 juni zullen ook de loten hiervoor te koop zijn, 2 loten € 5,-! De luchtballon stijgt, indien het weer het toelaat, dezelfde avond nog op.
- Altijd al brandweer willen worden? Brandweer Boekelo zal aanwezig zijn en ze hebben behoefte aan nieuwe brandweerlieden om ook in de toekomst Boekelo veilig te houden.
- Verder zal er uiteraard ruimte zijn voor een hapje en een drankje!

Wij hopen u allen te verwelkomen 18 juni vanaf 14:00 uur.

Aanmelden?
Er zijn al diverse teams aangemeld, maar er is nog ruimte vrij! Meld uw team snel aan door uw teamnaam en de namen van uw teamleden te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. € 15,- inschrijfgeld per team, wees er snel bij!

Mocht uw vereniging nog niet vertegenwoordigd zijn op De Zweede Verenigt, meld u zich dan voor 11 juni snel en gratis aan voor een standje om ook uw vereniging te vertegenwoordigen.
Volg De Zweede Verenigt ook op Facebook voor het laatste nieuws!
Tot dan!

Coen lid in de orde van Oranje Nassau

Trots op ons lid!

De hervormde kerk in Usselo heeft onze vereniging gevraagd om hun aanvraag voor een lintje voor Coen te onderschrijven. Dit hebben we natuurlijk met alle liefde gedaan. Op de dag vóór koningsdag is zijn lintje uitgereikt! Ongeveer een jaar eerder zijn we begonnen met de aanvraag. Hieronder kunt u delen uit de aanvraag lezen.

 Coen Nijkamp lid in de orde van Oranje Nassau

Coen is al meer dan de helft van zijn leven, lid van muziekvereniging Unisson te Boekelo. Voordat hij in Boekelo lid werd van onze muziekvereniging, heeft hij van jongs af aan klarinet gespeeld bij muziekvereniging Wihelmina in zijn geboorteplaats Rijssen. Sinds 1969 is Coen lid van Unisson. Al die jaren speelt Coen met veel plezier en niet onverdienstelijk de klarinet. Wekelijks is hij op de repetities te vinden. Sinds zijn lidmaatschap vervult hij een actieve rol binnen het orkest en bestuur. Daarom is Coen in 2002 door de vereniging benoemd tot lid van verdienste.

In de bijna 50 jaar die Coen nu lid is van onze vereniging heeft hij diverse bestuurstaken en functies binnen de vereniging bekleed. Coen is in 1970 begonnen als eerste secretaris. Na een periode waarin hij algemeen bestuurslid is geweest, is hij vervolgens gekozen tot penningmeester in 1993. Naast bestuurstaken heeft Coen ook in verschillende commissies gezeten. Waaronder vele jaren in de muziekcommissie.

Op dit moment is hij bibliothecaris, een taak die hij nauwgezet uitvoert. Als bibliothecaris beheert hij de muziekbibliotheek. Wij waarderen wij zijn taken als bibliothecaris zeer, te meer omdat het binnen onze vereniging om de muziek draait!

Zoals te lezen valt, is Coen altijd actief geweest en gebleven in het verenigingsleven. Al is hij 76 jaar, nog steeds helpt hij mee met de papier inzameling. Dat alles bij elkaar maakt dat Coen een zeer geapprecieerd lid van onze vereniging is.

Serenade voor Coen

Op onze repetitie avond hebben we Coen en zijn vrouw verrast met een serenade met een hapje en een drankje!

Eieren zoeken 2017 geslaagd!

Vandaag op 2e paasdag hebben wij voor de 51e keer het eieren zoeken georganiseerd. Wat hadden we een geweldig geluk met het weer en we zijn met maar liefst 60 kinderen vertrokken bij basisschool de Molenbeek om gezamelijk met de paashazen naar het Teesinkweide terrein te lopen. Samen met 2 paashazen gingen de kinderen hun eigen veld in, op zoek naar de eieren. Sommige eieren waren goed te vinden, andere eieren waren wel erg goed verstopt! Na afloop konden de kinderen genieten van een glaasje drinken. Voor de papa's en de mama's was er koffie. 

Eierenzoeken 2017 website winnaars

De paashazen hebben gekeken naar alles mooie mandjes die de kinderen hebben meegenomen. Er zijn drie winnaars gekozen (peuters: Liam, groep 1/2: Marlinthe, groep 3/4: Luna) en zij kregen een lekkere chocolade paashaas. Al met al vonden wij het een erg geslaagde ochtend en bedanken wij jullie allemaal voor jullie komst en bijdrage! Op naar tweede Paasdag 2018.

Eierenzoeken 2017 website

Kijk voor meer foto's op onze Facebook pagina!