Home

Welkom op de website van Muziekvereniging Unisson!

MV Unisson is opgericht in 1895 en nog steeds een actieve vereniging met diverse optredens per jaar. Binnen onze vereniging hebben we u van alles te bieden, zoals muzieklessen op een muziekinstrument naar keuze, samenspelen in de blokfluitgroep, het leerlingenorkest, het harmonieorkest en/of de drumband. Verder organiseren en verlenen wij onze medewerking aan diverse activiteiten in Boekelo (gemeente Enschede).

Muziekvereniging Unisson is een vereniging die muzikaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast vinden wij plezier in het muziek maken en gezelligheid een must!

Via deze website hopen wij dat u meer te weten zult komen over onze vereniging. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen! Wilt u op de hoogte blijven van ons aanbod, onze concerten en overige activiteiten? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Slagwerkgroep in Wilminktheater

Slagwerkgroep treedt op in Wilminktheater in voorstelling N.E.W.S.

a45aee01020f9b0d006f5a5a03fb3c0b0039aaa4010701c3e402e00180

Op dinsdag 3 oktober om 20.00u speelt de voorstelling N.E.W.S. in het Wilminktheater. Bijzonder is dat in elke plaats een lokale slagwerkgroep wordt geselecteerd om deel te nemen aan de voorstelling. We zijn trots dat onze slagwerkgroep voor de voorstelling in Enschede is geselecteerd!

N.E.W.S. brengt percussie uit de hele wereld samen. De afkorting staat voor de vier windrichtingen North, East, West en South. Het slagwerk uit het noorden wordt ingevuld door Jeroen de Rijk, bij het oosten ligt de focus op Japan, vertegenwoordigd door Gen Hidaka van de wereldberoemde percussiegroep Yamato. Voor de ritmes uit Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zorgen respectievelijk Carlo Hoop en Simone Sou. Een slagwerkcompositie van de hand van initiatiefnemer De Rijk zal telkens een van de vier slagwerkvormen uitlichten, daarbij ondersteund door sfeervolle filmbeelden van het betreffende gebied en fraaie animaties.

Eén slagwerkcompositie, geschreven door Jeroen de Rijk, zal telkens één van de vier slagwerkvormen uitlichten, daarbij ondersteund door filmbeelden die betrekking hebben op het betreffende gebied en slagwerker. Naast de filmbeelden wordt gebruik gemaakt van animaties die bijna een even grote rol spelen als de slagwerkers zelf.

Koop snel uw kaarten bij het Wilminktheater!

Kijk voor meer informatie op de website of Facebook.

KLUS luidt de zomer in!

Buitenconcert op zondag 9 juli 2017 bij de Buren in Boekelo.

Poster Klus170709

KLUS is een samenwerkingsverband tussen de volgende drie verenigingen: KL= Koninklijke (Enschedese) Leo Harmonie, U = Muziekvereniging Unisson Boekelo en S = Muziekcorps der voormalige Schutterij. Dit samengestelde orkest verzorgt op zondagmiddag 9 juli vanaf 14.30 uur een zeer gevarieerd zomerconcert bij de Buren in Boekelo. Naast het optreden van het orkest verzorgen ook de percussie- slagwerkgroepen een spetterend optreden.

Proef de zomer met herkenbare nummers en een gevarieerd repertoire zoals: Can’t take my eys off you van Grewe-Gudio, een liefdesliedje vertolkt door de popband boys town gang of laat u meevoeren door de mooie Afrikaanse klanken van El Bimbo van Naohiro Iwai, de Mars Arnhem herinnert aan de geallieerde opmars in 1944 en Happy Together staan ook op het programma.

Zo maar enkele werken. Maar er staat meer geprogrammeerd! Laat u verassen.

De toegang is gratis.

Datum: zondag 9 juli om 14.30 uur.

Locatie: Café de Buren, Beckumerstraat 2, 7548 BG Enschede/ Boekelo